Store Kongensgade 27 , 1264 , Danmark
70255555

Pantone

De førende grafiske farvesystemer

Her er alt fra klassiske farvevifter til chipsbøger, CMYK-referencer og elektroniske farvepaletter fra Pantone, der siden 1960'erne er blevet en global standard for definering og kommunikering af farver inden for den professionelle kreative branche.

Her finder du følgende systemer
Pantone Plus Matching System - trykfarver
Pantone Fashion, Home + Interiors - tekstilfarver
Pantone Plastics - gennemfarvet plastik

Er du i tvivl om hvilken Pantone-vifte du skal bruge , kan du læs vores guide her.

Pantone logo

Pantone Fashion, Home + Interiors (FHI)

Topprofessionelt tekstilfarvesystem til fashion og interiørdesign.

Pantone FHI systemet gør det muligt at finde, vælge og kommunikere farver til fashion og interiørdesign, uanset om det skal bruges på tekstil eller andet.
Læs mere om Pantone FHI her – eller se produkterne herunder.

Pantone Plastik farver

En klar farvereference til farver på plast-materiale.

Fra Pantone har vi flere løsninger til angivelse af farver til plastik. Du kan gøre brug af Pantones plastik-system, eller du kan få gengivet farver fra et af de andre systemer som plastik-farveprøve.
Læs mere om Pantone plastikfarver her – eller se produkterne herunder.

Få mere information omkring pantone

Spørg bare mig!

Har du spørgsmål vedrørende Pantone, er du velkommen til at tage fat i mig eller en af mine kolleger. Send en mail eller ring til os.

Troels Eklund Andersen

Troels E. Andersen

Telefon: 70 25 55 55
E-mail: info@viking1914.com

Er din Pantone-vifte for gammel?

Nye farver hos Pantone

Siden begyndelsen i 1960'erne er der kommet flere farvesystemer til familien, så Pantone nu også kan bruges til andet end tryk; f.eks. med det omfattende Fashion and Home (F&H) system af tekstilfarver og Pantone Plastics systemet til definering af plastikfarver. 

Pantone er i dag sammenlagt med farvestyringsspecialisten X-Rite, og siden 2010 er Pantones oprindelige system opdateret flere gange med de nye Pantone Plus farvevifter, som bl.a. indeholder flere farver og bedre papir.

Senest er der i 2016 tilføjet 112 nye farver til trykfarvesystemet - Pantone Plus

Pantone farver

Pantone Color Manager

Pantone Color Manager følger gratis med ved køb af én enkelt Pantone-vifte og findes både til Mac og Windows. 

Softwaren giver dig adgang til at downloade Pantones farvesystemer på din computer. Du kan arbejde med farverne og sammensætte dine egne paletter. 

Der er endda mulighed for at se, hvordan farverne ser ud med valgfrie ICC-profiler. 

Desuden kan du installere alle systemerne som paletter i Adobe Creative Suite-programmerne (f.eks. Photoshop, Illustrator og InDesign) og Quark XPress. 

Pantone Color Manager holder sig selv opdateret, hver gang der kommer nye farver fra Pantone. 

Pantone Color Manager giver dig adgang til disse farvesystemer på din computer: 

Pantone Color of the Year 2018

– Ultra Violet (Pantone 18-3838).

Pantone har løftet slørret for årets Pantone farve 2018 til at være: Pantone 18-3838 Ultra Violet. Den lilla farve er dramatisk, provokerende og tankevækkende, og lader os fornemme noget originalitet, være opfindsom og blive visionær tænkende. 

Med Pantone 18-3636 Ultra Violet bliver årets farve en dramatisk ændring i forhold til tidligere. Den lille tone, hvor der virkelig er skruet op for dramaet.

"Vi lever i en tid der kræver opfindsomhed og fantasi, og det er denne kreative inspiration der ligger i Pantone 18-3838 Ultra Violet. Den bringer vores opmærkesomhed og potentiale til et højere niveau. Fra udforskning af nye teknologier og vores egen galakse, til kunstnerisk udfoldelse og spirituel reflektion, viser den intuitive Ultra Violet farve vejen fremad." udtaler Leatrice Eiseman, Adm. Direktør for Pantone Color Institute.   

Lilla nuancer har længe været et symbol på modkultur og den kunsteriske frihed. Vi har blandt andet set artister som Prince, David Bowie og Jimi Hendrix bruge nuancer af blålilla i deres personlige fremtæden. 

Ifølge Laurie Pressman, Vice President for Pantone Color Institute, er årets Pantone farve mere end "hvad der trender i øjeblikket", og skal i stedet ses som en afspejling af hvad vi har brug for. Farven giver ro og spiritualitet. 

"Årets farve er et øjebliksbillede af hvad den strategiske retning er for trend og designverden" siger Laurice Pressman.

Dansk design kultur siden 1914

Viking 1914 + Creas A/S

Kundeservice

Telefon: +45 70 25 55 55
E-mail: info@viking1914.com

Telefon åbningstider
Mandag - torsdag kl. 8.00 - 16.00
Fredag kl. 8.00 - 15.30

Butik

Store Kongensgade 27
DK-1264 København K

Åbningstider
Mandag - torsdag kl. 10.00 - 17.30
Fredag kl. 10.00 - 18.00
Lørdag kl. 10.00 - 14.00

Se vores åbningstider i julen her

Administration

Dorfgade 2
DK-9330 Dronninglund
E-mail: info@viking1914.com

Telefon åbningstider
Mandag-torsdag kl. 8.00 - 16.00
Fredag kl. 8.00 - 15.30

Det er på ingen måde tilladt at kopiere indhold fra viking1914.com. Dette gælder både tekster og billeder - helt eller delvist.
Til gengæld hjælper vi gerne med at levere f.eks. produktbilleder eller produktinformation - kontakt os gerne hvis du har brug for noget af dette.

Vi tager forbehold for eventuelle fejl og prisændringer. Vi gør også opmærksom på at vores webshop er under konstant op- og udbygning.

Kontakt os gerne, hvis du støder på fejl eller mangler.

Viking 1914 + Creas A/S   •   CVR: 17 47 25 85

Kontakt os