Store Kongensgade 27 , 1264 , Danmark
70255555

Pantone 

Verdens førende grafiske farvesystem

– er netop blevet opdateret

Siden 1960'erne, er Pantone blevet en global standard for definition, angivelse og kommunikation af farver for kreative professionelle. Hos Viking finder du alt fra de klassiske farvevifter til chipsbøger, CMYK-referencer og digitale farvepaletter fra Pantone.

Pantone Matching system, der er skabt til trykfarver, er netop blevet opdateret med 294 nye farver. Dette betyder bl.a. at systemet bliver mere kompatibelt med Pantone Fashion, Home + Interiors – systemet til dig der arbejder med f.eks. tekstilfarver.

Er du i tvivl om, hvilken Pantonevifte du skal bruge? Så kan du finde vores hjælpeguide her

Pantone Matching System

De verdenskendte farvevifter til valg af de rigtige trykfarver. Pantone Matching System er en uundværlig del af den grafiske designers værktøjskasse, når der skal vælges farver til tryksager og grafisk identitet.

Systemet er netop blevet opdateret med 294 nye farver. De nye farver giver designere bedre mulighed for at finde farvematch med Pantones andet store farvesystem: Pantone for Fahsion, Home + Interiors. Desuden er Pantone Color Bridge blevet opdateret og tilpasset til moderne trykstandarder.

Se alle Pantone Plus Matching System produkterne herunder.

Pantone Fashion, Home + Interiors (FHI)

Det professionelle farvesystem til tekstil, mode og interiørdesign. Pantone FHI systemet gør det nemt at finde, vælge og kommunikere farver til fashion og interiørdesign, uanset om det skal bruges til tekstil eller andet. Se Pantone FHI produkterne lige herunder. 

Pantone Plastic

En klar farvereference i plast.
Fra Pantone har vi flere løsninger til angivelse af farver i plast. Du kan gøre brug af Pantones plastics system med farvechips, som en sikker farvereference - eller du kan få gengivet farver fra et af de andre systemer, som en plast-farveprøve. Se Pantone Plastic produkterne herunder.

Spørg bare mig!

Har du spørgsmål om farvestyring eller Produkterne fra Pantone, er du velkommen til at tage fat i mig eller en af mine kolleger. Send en mail eller ring til os.

Ole Thomsen

Ole Thomsen

Telefon: 70 25 55 55
E-mail: info@viking1914.com

gammel Pantone-vifte

3 grunde til at opdatere dine Pantone farvevifter

1. En ny vifte er billigere end et fejltryk

Pantone-systemet har fået mange nye farver. I de seneste år er yderligere 532 farver tilføjet til Pantone-systemet. Anvender du ældre Pantone-produkter, risikerer du derfor fejltryk og potentielle
ekstra-omkostninger. Det kan du læse vores erfaringer med her 

2. Farver falmer

Papir gulner og trykfarve falmer over tid ved påvirkningen fra lys og luft. Selvom du opbevarer dine farvevifter i skuffen, er det stadig noget, du skal være opmærksom på. Vi anbefaler, at du udskifter dine Pantone farvevifter, når de er max. 2 år gamle. Tip! Skriv købsdato bag på din Pantone farvevifte 
Du kan tjekke din vifte her

3. Gratis software


Når du registrerer dit nye Pantone produkt, får du gratis adgang til Pantone Color Manager software, hvor du let kan opdatere Pantonefarverne i dine programmer fra eksempelvis Adobe. Du kan også købe Color Manager separat, så koster softwaren 702,- ekskl. moms.
Læs mere om Pantone Color Manager her

Historien om hvordan støvet mørk grøn
blev til saftig skrigende lilla.

Pantone vifte

Vi arbejdede på en ny serie af akvarelblokke i forskellige formater, der derfor skulle have hver sin farve. Til en af blokkene valgte vi Pantone farve 2410, som er en støvet mørkegrøn.

Vi sendte vores materiale til trykkeriet. Desværre skulle det vise sig, at de ikke havde en opdateret Pantone-vifte. Pantone farve 2410 er en af de nyere farver, så den kunne de ikke finde i deres vifte.
På trykkeriet blev de hurtig enige om, at det måtte være en slåfejl, og at der i virkeligheden var tale om Pantone 241 - den kunne de nemlig godt finde i deres vifte, så det gav mere mening.

Vi blev, mildest talt, temmeligt overraskede, da vi modtog pallen med de færdige blokke. Selvom vi værdsætter snarrådighed som egenskab i en samarbejdspartner,så var der ét lille problem med trykkeriets løsning ... Pantone 241 er ikke grøn, men derimod lilla. 

Trykkeriet stolede på deres Pantonevifte, der uheldigivis ikke var opdateret - og dét er historien om hvordan støvet grøn bliver til skrigende saftig lilla.

Der er ingen tvivl om, at det havde været billigere for trykkeriet at skifte deres Pantone-vifte end skulle lave en hel ordre om, så det kunne vi selvfølgelig hjælpe dem med at få styr på fremadrettet.

.
 

Pantone Color Manager

Ved køb af blot én enkelt Pantone-vifte, følger Pantone Color Manager software med, ganske gratis. Softwaren findes selvfølgelig til både Mac & Windows og giver dig adgang til at downloade Pantones farvesystemer på din computer. 

I Pantone Color Manager kan du arbejde direkte med farverne og sammensætte dine egne personlige paletter - og du kan se, hvordan farverne vises med forskellige ICC-profiler.
Du kan også installere alle Pantone systemerne, som paletter, i dine Adobe Creative Suite-programmer f.eks Photoshop eller Illustrator.

Pantone Color Manager software opdaterer sig selv, helt automatisk, hver gang der kommer nye farver, så du aldrig går glip af en ny nuance. Pantone Color Manager giver dig adgang til følgende Pantone farvevifter på din computer: 

Pantone Plus Pastels & Neon C+U 
Pantone Plus Premium Metallics 
Pantone CMYK Guide C+U
Pantone GoeGuide C+U
Pantone GoeBridge Coated

Har du brug for hjælp til installation af Pantone paletterne i dine programmer, så start med guiden her

Vil du vide mere om Pantone?

Pantone Color of the Year 2019

– living coral (PANTONE 16-1546) 

Årets Pantone farve 2019 er: Pantone 16-1546 Living coral. 
En dynamisk og livsbekræftende koral nuance med en gylden undertone, der giver energi og forfrisker med blød kant.

Vi har haft det sjovt med ultraviolet (Pantone 18-3838 ), som var årets farve i 2018, men nu er vi klar til at gå fra kosmos mysterier - og istedet dykke dybt ned i havet.

“Årets farve er en udligningslinsen, gennem hvilken vi oplever vores naturlige og digitale virkelighed, og det gælder især Living Coral," siger Leatrice Eiseman, administrerende direktør for Pantone Color Institute. 
"Med forbrugere, der trænger til menneskelig interaktion og social forbindelse, rammer de menneskelige og opmuntrende kvaliteter, der udtrykkes i den hyggelige Pantone Living Coral, en tilsvarende akkord."

Living Coral 16-1546 inviterer til munter aktivitet og dynamik - og symboliserer vores medfødte behov for optimisme - ønsket om en legende tilgang.

Living Coral er en varm farve, der optræder i naturen omkring os. I sin herlige, men desværre lidt mindre tilgængelige udstilling under havet, fascinerer denne livlige og brusende farve øjet og sindet. 
Midt i vores naturlige verden og kromatiske økosystem, er Living Coral symbolet på, hvordan koralrev giver rum og baggrund til et sandt kalejdoskop af farver.

Pantones årets farve har i 20 år påvirket produktudvikling og indkøbsbeslutninger i flere brancher.

Årets udvælgelsesproces kræver både tunge overvejelser og trendanalyser.
For at komme frem til udvælgelsen hvert år, afsøger Pantones farveeksperter verden efter helt nye farvetendenser.
Denne afsøgning kan omfatte underholdningsindustrien, rejser, kunstsamlinger og nye kunstnere, mode, design, samt nye livsstile og socioøkonomiske forhold. 

Pantone Living produkter i årets farve

Dansk design kultur siden 1914

Viking 1914 + Creas A/S

Kundeservice

Telefon: +45 70 25 55 55
E-mail: info@viking1914.com

Telefon åbningstider
Mandag - torsdag kl. 8.00 - 16.00
Fredag kl. 8.00 - 15.30

Butik

Store Kongensgade 27
DK-1264 København K

Åbningstider
Mandag - fredag kl. 09.30 - 18.00
Lørdag kl. 10.00 - 15.00Administration

Dorfgade 2
DK-9330 Dronninglund
E-mail: info@viking1914.com

Telefon åbningstider
Mandag-torsdag kl. 8.00 - 16.00
Fredag kl. 8.00 - 15.30

Vi tager forbehold for eventuelle fejl og prisændringer. Varemærker tilhører deres respektive ejere.
Det er ikke tilladt at kopiere indhold – hverken helt eller delvist – fra viking1914.com uden forudgående tilladelse.

Vær opmærksom på at vores webshop er under stadig op- og udbygning. Kontakt os gerne, hvis du finder fejl eller savner informationer.

Viking 1914 + Creas A/S   •   CVR: 17 47 25 85

Kontakt os