Dorfgade 2 , 9330 , Danmark
70255555

Pantone 

Verdens førende grafiske farvesystem

– er netop blevet opdateret

Siden 1960'erne, er Pantone blevet en global standard for definition, angivelse og kommunikation af farver for kreative professionelle. Hos Viking finder du alt fra de klassiske farvevifter til chipsbøger, CMYK-referencer og digitale farvepaletter fra Pantone.

Pantone Matching system, der er skabt til trykfarver, er netop blevet opdateret med 294 nye farver. Dette betyder bl.a. at systemet bliver mere kompatibelt med Pantone Fashion, Home + Interiors – systemet til dig der arbejder med f.eks. tekstilfarver.

Er du i tvivl om, hvilken Pantonevifte du skal bruge? Så kan du finde vores hjælpeguide her

Pantone farvereferencer findes nu hos Tutein & Koch

I forbindelse med at vores fysiske butik er overtaget af Tutein & Koch har vi også overdraget en del af vores sortiment – f.eks. Pantone farvevifter og -bøger.

Vi henviser dig derfor til dem for bestilling og spørgsmål.

Tutein & Koch webshop - 33 13 36 33 - mc@tuteinogkoch.dk

Pantone Matching System

De verdenskendte farvevifter til valg af de rigtige trykfarver. Pantone Matching System er en uundværlig del af den grafiske designers værktøjskasse, når der skal vælges farver til tryksager og grafisk identitet.

Systemet er netop blevet opdateret med 294 nye farver. De nye farver giver designere bedre mulighed for at finde farvematch med Pantones andet store farvesystem: Pantone for Fahsion, Home + Interiors. Desuden er Pantone Color Bridge blevet opdateret og tilpasset til moderne trykstandarder.

Se alle Pantone Plus Matching System produkterne herunder.

Pantone Fashion, Home + Interiors (FHI)

Det professionelle farvesystem til tekstil, mode og interiørdesign. Pantone FHI systemet gør det nemt at finde, vælge og kommunikere farver til fashion og interiørdesign, uanset om det skal bruges til tekstil eller andet – Systemet er senest blevet opdateret med 315 nye farver i 2020.

Se Pantone FHI produkterne lige herunder. 

Pantone Plastic Standard Chips

Fra Pantone har vi en løsning til angivelse af farver i plast. Du kan få gengivet farver fra et af de andre systemer, som en plast-farveprøve. Se Pantone Plastic produkterne herunder.

gammel Pantone-vifte

3 grunde til at opdatere dine Pantone farvevifter

1. En ny vifte er billigere end et fejltryk

Pantone-systemet har fået mange nye farver. I de seneste år er yderligere 532 farver tilføjet til Pantone-systemet. Anvender du ældre Pantone-produkter, risikerer du derfor fejltryk og potentielle
ekstra-omkostninger. Det kan du læse vores erfaringer med her 

2. Farver falmer

Papir gulner og trykfarve falmer over tid ved påvirkningen fra lys og luft. Selvom du opbevarer dine farvevifter i skuffen, er det stadig noget, du skal være opmærksom på. Vi anbefaler, at du udskifter dine Pantone farvevifter, når de er max. 2 år gamle. Tip! Skriv købsdato bag på din Pantone farvevifte 
Du kan tjekke din vifte her

3. Gratis software


Når du registrerer dit nye Pantone produkt, får du gratis adgang til Pantone Color Manager software, hvor du let kan opdatere Pantonefarverne i dine programmer fra eksempelvis Adobe. Du kan også købe Color Manager separat, så koster softwaren 702,- ekskl. moms.
Læs mere om Pantone Color Manager her

Historien om hvordan støvet mørk grøn
blev til saftig skrigende lilla.

Pantone vifte

Vi arbejdede på en ny serie af akvarelblokke i forskellige formater, der derfor skulle have hver sin farve. Til en af blokkene valgte vi Pantone farve 2410, som er en støvet mørkegrøn.

Vi sendte vores materiale til trykkeriet. Desværre skulle det vise sig, at de ikke havde en opdateret Pantone-vifte. Pantone farve 2410 er en af de nyere farver, så den kunne de ikke finde i deres vifte.
På trykkeriet blev de hurtig enige om, at det måtte være en slåfejl, og at der i virkeligheden var tale om Pantone 241 - den kunne de nemlig godt finde i deres vifte, så det gav mere mening.

Vi blev, mildest talt, temmeligt overraskede, da vi modtog pallen med de færdige blokke. Selvom vi værdsætter snarrådighed som egenskab i en samarbejdspartner,så var der ét lille problem med trykkeriets løsning ... Pantone 241 er ikke grøn, men derimod lilla. 

Trykkeriet stolede på deres Pantonevifte, der uheldigivis ikke var opdateret - og dét er historien om hvordan støvet grøn bliver til skrigende saftig lilla.

Der er ingen tvivl om, at det havde været billigere for trykkeriet at skifte deres Pantone-vifte end skulle lave en hel ordre om, så det kunne vi selvfølgelig hjælpe dem med at få styr på fremadrettet.

.

Vil du vide mere om Pantone?

Til dig der gerne vil blive hjemme, indfører vi gratis fragt på almindelige pakker ved køb for minimum 500,-

Dansk design kultur siden 1914

Viking 1914 + Creas A/S

Kundeservice

Telefon: +45 70 25 55 55
E-mail: info@viking1914.com

Telefon åbningstider
Mandag - torsdag kl. 8.00 - 16.00
Fredag kl. 8.00 - 15.30

Butik

OBS. Vi har ikke længere en fysisk butik.

Derfor henviser vi til Tutein & Koch i Farvergade 8, 1463 København K, hvor du finder en stor del af det sortiment vi havde i vores fysiske butik

Du kan naturligvis stadig  bestille hos os online eller via mail og telefon.Administration

Dorfgade 2
DK-9330 Dronninglund
E-mail: info@viking1914.com

Telefon åbningstider
Mandag-torsdag kl. 8.00 - 16.00
Fredag kl. 8.00 - 15.30

Vi tager forbehold for eventuelle fejl og prisændringer. Varemærker tilhører deres respektive ejere.
Det er ikke tilladt at kopiere indhold – hverken helt eller delvist – fra viking1914.com uden forudgående tilladelse.

Vær opmærksom på at vores webshop er under stadig op- og udbygning. Kontakt os gerne, hvis du finder fejl eller savner informationer.

Viking 1914 + Creas A/S   •   CVR: 17 47 25 85

Kontakt os