Store Kongensgade 27 , 1264 , Danmark
70255555

Hvorfor skal du udskifte din Pantone-vifte?

Svaret får du lige her.

Din Pantone farvevifte er et uundværligt stykke værktøj når du arbejder med grafisk tryk, grafisk design, layout, prepress … tja, alt der lugter lidt af grafisk arbejde, og som involverer farver. Man skal passe godt på sit værktøj – det gælder naturligvis også din farvevifte.

Husk derfor at opbevare din vifte i en skuffe eller i et skab, så den bliver udsat for mindst muligt lys. Lad aldrig din Pantone-vifte ligge i direkte sollys.

Spørg bare mig!

Har du spørgsmål til Pantones farvesystemer og vifter, er du velkommen til at tage fat i mig eller en af mine kolleger. Send en mail eller ringe til os.

Troels E. Andersen

Telefon: 70 25 55 55
E-mail: info@viking1914.com

Farverne falmer

Selvom du opbevarer din Pantone-vifte efter alle kunstens regler, så er det stadig vigtigt at være på vagt.

Papir gulner og trykfarve ændrer sig/falmer over tid ved påvirkning af lys og luft. Så selvom du du holder dine farvevifter i skuffen, når de ikke bruges, er det et faktum, som man bliver nødt til at være opmærksom på.

Vi anbefaler at man skifter sine Pantone-vifter ud når de er max 1-2 år gamle. Alt efter opbevaring og brug. Skriv evt. dato på din pantone-vifte, så du ved hvor gammel den er.

En ny Pantone-vifte er selvfølgelig en udgift som mange gerne vil være foruden. Men det er som regel altid billigere at holde sig med friske Pantone-vifter end prisen på omtrykning af en enkelt tryksag.

Flere fordele ved udskiftning

Pantone tilføjer desuden nye farver til deres farvesystem og laver generelle forbedringer på systemet i forhold til f.eks. farveforbrug og miljø.

Er din Pantone-vifte mere end to år gammel, så kan du være ganske sikker på at der er kommet nye farver til siden, som altså ikke er at finde i din Pantone-vifte.

Med en ny Pantone-vifte får du også adgang til at hente Pantone farvebibliotekerne til dine designprogrammer. På den måde er du sikker på at have hele den opdaterede farvepalette, når du arbejder digitalt også.

Kort sagt, så er det en god vane at skrive dato på din Pantone-vifte når du pakker den op, På den måde kan du altid se hvor gammel den er, og om det er ved at være tid til at skifte den ud

Hvis du er i tvivl om hvilken Pantone-vifte der passer til dig, så kan du finde hjælp i vores artikle:

Hvilken Pantone-vifte passer til dig?

En ny Pantone-vifte er langt billigere end et fejltryk
Stadig i tvivl?

Ring til os på 70 25 55 55 eller send en mail til info@viking1914.com 

Pantone

De førende grafiske farvesystemer.

Pantone er førende inden for farvesystemer og farvereferencer. I den grafiske branche har Pantone f.eks. længe været standardvalg til spotfarver og specialfarver.

Men vidste du at Pantone har mere end ét farvesystem? Så du kan vælge det system der passer til nøjagtig det du arbejder med – uanset om det er grafisk design, mode og fashion design, indretning eller produktdesign  du arbejder med, så har Pantone et system til dig.

Se hele Pantone sortimentet her

Til dig der gerne vil blive hjemme, indfører vi gratis fragt på almindelige pakker ved køb for minimum 500,-

Dansk design kultur siden 1914

Viking 1914 + Creas A/S

Kundeservice

Telefon: +45 70 25 55 55
E-mail: info@viking1914.com

Telefon åbningstider
Mandag - torsdag kl. 8.00 - 16.00
Fredag kl. 8.00 - 15.30

Butik

Store Kongensgade 27
DK-1264 København K

Åbningstider
Mandag - fredag kl. 09.30 - 18.00
Lørdag kl. 10.00 - 15.00Administration

Dorfgade 2
DK-9330 Dronninglund
E-mail: info@viking1914.com

Telefon åbningstider
Mandag-torsdag kl. 8.00 - 16.00
Fredag kl. 8.00 - 15.30

Vi tager forbehold for eventuelle fejl og prisændringer. Varemærker tilhører deres respektive ejere.
Det er ikke tilladt at kopiere indhold – hverken helt eller delvist – fra viking1914.com uden forudgående tilladelse.

Vær opmærksom på at vores webshop er under stadig op- og udbygning. Kontakt os gerne, hvis du finder fejl eller savner informationer.

Viking 1914 + Creas A/S   •   CVR: 17 47 25 85

Kontakt os