Store Kongensgade 27 , 1264 , Danmark
70255555

Schmincke

– Enestående kunstnerfarver med stærke holdninger.

I mere end 130 år har det tyske familiefirma H. Schmincke & Co. produceret kunstnerfarver i en kvalitet der i dén grad holder på kunderne. Creas har tidligere solgt kunstnerfarver fra andre leverandører, men ingen kunne efter vores opfattelse matche Schminkes unikke kombination af sublim kvalitet og attraktive priser. I dag arbejder vi tæt sammen med Schmincke på kunstnerfarver. 

Schmincke logo

Se alle produkterne fra Schmincke her

Spørg bare mig!

Har du spørgsmål til Schmincke, er du velkommen til at tage fat i mig eller en af mine kolleger. Send en mail eller ringe til os.

Lis Flyvholm

Lis Flyvholm

Telefon: 70 25 55 55
E-mail: info@viking1914.com

Schmincke kunstnerartikler

– kvalitet der holder på kunderne.

Schmincke kunstnerfarver
kunstnerfarver fra Schmincke

kvalitet gennem mere end 130 år

I mere end 130 år har det tyske familiefirma H. Schmincke & Co. produceret kunstnerfarver i en kvalitet der i dén grad holder på kunderne. Siden begyndelsen har firmaets motto været "Meliora Cogito, hvilket kan oversættes til "At stræbe efter det bedste". Mange firmaer har lignende fine mottoer, men i Schminckes tilfælde er det ikke bare snak. 

Ligesom hos Caran d'Ache produceres alt på én og samme fabrik - af engagerede medarbejdere under professionelle, ansvarlige og miljøvenlige forhold. Schmincke  er gældfrit og overskuddet investeres i løbende udvikling og produktion. Til gengæld bruges der ikke mange ressourcer på markedsføring, hvilket er forklaringen på, at Schmincke ikke er særlig kendt trods alderen.

unik kvalitet til attraktive priser

Hos Creas har vi tidligere solgt andre mere kendte mærker som f.eks. Winsor & Newton, Daler & Rowney, Golden m.fl., men ingen kunne efter vores opfattelse matche Schminckes unikke kombination af sublim kvalitet og attraktive priser. 

Det tog vi for nogle år siden konsekvensen af, og således arbejder vi i dag tæt og næsten udelukkende sammen med Schmincke på kunstnerfarver. 

Vi kan skrive meget mere om Schmincke, men vi forslår du går på opdagelse her eller kontakter os for yderligere information, vejledning, prøver og farvekort.

H. Schmincke & Co´s historie

– kunsterfarver siden 1881.

Josef Horadam og Herman Schmincke

grundlagt i 1881

Firmaet, som er beliggende i Düsseldorf området i Tyskland, blev grundlagt af Josef Horadam og Herman Schmincke i 1881. De to kemikere kendte hinanden gennem deres hustruer og forretningsplanen var fra starten at forny markedet for oliefarve til kunstnere. 

Schmincke Mussini tube

så potentiale i metaltuben

Hidtil havde de fleste kunstnere været tvunget til at fremstille deres egne farver, hvilket markant begrænsede stabilitet, holdbarhed og "bærbarhed". Metaltuben var opfundet nogle år tidligere, og heri så Schminckes grundlæggere et stort potentiale. 

Mussini

mussini oliemaling

Firmaet kom godt fra start - bl.a. med hjælp fra professor Cesare Mussini på kunstakademiet i Firenze. Han havde skabt en kolossal samling af opskrifter på oliemaling, og disse blev grundlaget for den berømte harpiksoliefarve Mussini, som Schmincke har solgt uafbrudt siden.

Horadam akvarelfarver fra Schmincke

horadam akvarelfarver

Josef Horadam brugte 11 år på at udvikle de enestående akvarelfarver, som kom til at bære hans navn. Horadam akvarel blev lynhurtigt anerkendt som markedets bedste, og satte en markedsstandard, som har holdt lige siden.

pastel og gouache fra Schmincke

pasteller & gouachefarver

Ved århundredeskiftet tog Hermann Schminckes nevø Julius Hesse over, og han lancerede de unikke bløde pasteller og et stort udvalg af gouachefarver - igen legendariske produkter som stadig sælges den dag i dag. 

Primacryl fra Cshmincke

opfindelsen af primaacryl

Schmincke fabrikken blev ødelagt under 2. verdenskrig men kom hurtigt op at stå igen. I 1960'erne introducerede 3. generation, Ernst O. Hesse, de nyopfundne akrylfarver under navnet PRIMAacryl og efterhånden udvikles resten af sortimentet, der kendes i dag. Den fjerde generation blev ledet af Peter Hesse fra 1971 til 1998, hvor han gav stafetten videre til Nils Knappe, som er den første direktør udenfor familien. 

Vi samarbejder udelukkende med Schmincke

Efterkommerne af grundlæggerne ejer imidlertid stadig Schmincke og firmaet ledes fortsat som et familiefirma gennemsyret af grundlæggernes holdninger til kvalitet, innovation, bæredygtig udvikling, stabilitet, ansvarlighed og troværdighed. Disse holdninger har, sammen med løbende udvikling, skabt en enestående og stærk virksomhed i konstant, moderat vækst. 

Creas har i mange år samarbejdet med Schmincke, og for nogle år siden tog vi skridtet fuldt ud, og valgte at fokusere alene på Schminckes kunstnerfarver. Således finder du hos Creas et stort udvalg, store lagermængder og indgående kendskab inden for - efter vores opfattelse - markedets mest interressante mærke. 

Se mere om Schmincke på www.schmincke.de

Dansk design kultur siden 1914

Viking 1914 + Creas A/S

Kundeservice

Telefon: +45 70 25 55 55
E-mail: info@viking1914.com

Telefon åbningstider
Mandag - torsdag kl. 8.00 - 16.00
Fredag kl. 8.00 - 15.30

Butik

Store Kongensgade 27
DK-1264 København K

Åbningstider
Mandag - torsdag kl. 10.00 - 17.30
Fredag kl. 10.00 - 18.00
Lørdag kl. 10.00 - 14.00

Se vores åbningstider i julen her

Administration

Dorfgade 2
DK-9330 Dronninglund
E-mail: info@viking1914.com

Telefon åbningstider
Mandag-torsdag kl. 8.00 - 16.00
Fredag kl. 8.00 - 15.30

Det er på ingen måde tilladt at kopiere indhold fra viking1914.com. Dette gælder både tekster og billeder - helt eller delvist.
Til gengæld hjælper vi gerne med at levere f.eks. produktbilleder eller produktinformation - kontakt os gerne hvis du har brug for noget af dette.

Vi tager forbehold for eventuelle fejl og prisændringer. Vi gør også opmærksom på at vores webshop er under konstant op- og udbygning.

Kontakt os gerne, hvis du støder på fejl eller mangler.

Viking 1914 + Creas A/S   •   CVR: 17 47 25 85

Kontakt os