Store Kongensgade 27 , 1264 , Danmark
70255555

Kom til gratis workshop

Lær nyt og bliv inspireret!

Vi giver dig mulighed for at lære nye teknikker, få tips og tricks og blive inspireret, når vi på vores workshops viser en del af vores produkter i brug.

Vi afholder vores workshops ca. én gang om måneden - alle er velkomne og man behøver ikke at tilmelde sig.

Du kan se kommende workshops på vores Facebookside.

Vi fokuserer en del på vores kunstnerartikler, men planlægger også workshops på mange af vores andre spændende produkter.

Uanset hvilke produkter vi viser frem, så forsøger vi at give dig mere end bare en standard produktpræsentation, så kom og få svar på dine spørgsmål og lær noget nyt - lige fra grundlæggende teknikker til tips og tricks for de mere øvede.

Alle workshops afholdes i vores butik i Store Kongensgade 27 i København.

Vær opmærksom på at vi, i forbindelse med vores workshops, sætter nogle fremragende tilbud i stand. De vil relatere sig til workshoppens tema, og vi vil annoncere dem i nyhedsmail og på Facebook.

Vi glæder os til at se dig :-)

Aktuelle workshoptilbud

Grafit til tegning og illustration

Februars workshop med Line Andreasen har Caran d'Ache grafitprodukter som sit fokus. Derfor har vi sammensat tre sæt, som kan hjælpe dig i gang med tegning og illustration, eller udvide dine kreative muligheder markant. Læs mere om de enkelte sæt herunder.

A4 basissæt - alt du skal bruge for at komme i gang

Har du endnu ikke givet dig i kast med tegning og illustration, så er sættet her det oplagte sted at starte. 

Du får blyanter i hårdheder fra 6B til 4H i professionel kvalitet, lækkert tegnepapir fra Viking og viskelædere til enhver smutter.

Normalpris: 371,-
Workshoppris: 297,-

Sættet indeholder:

 • Caran d'Ache Technograph sæt - 12 blyanter 6B-4H
 • 2x Viking Norma professionel tegneblok (A4 og A5)
 • Viking Nero viskelæder
 • Tombow Mono Zero præcisionsviskelæder

A3 basissæt - lidt mere kræs til den spirende tegner

Vil du lidt mere end bare i gang, så kig nærmere på dette sæt. Du får flere blyanter og tegneblokke i A3 og A4.

Med blyanter i hårdheder fra 9B til 4H får du hele spektret dækket, og i samspil med større tegnepapir fra Viking har du større muligheder for udfoldelse.

Normalpris: 591,-
Workshoppris: 474,-

Sættet indeholder:

 • Caran d'Ache Grafwood sæt - 15 blyanter 9B-4H
 • 2x Viking Norma professionel tegneblok (A3 og A4)
 • Viking Nero viskelæder
 • Tombow Mono Zero præcisionsviskelæder

A3 komplet - det ultimative tegnesæt

Skal du have det bedste af det bedste, så er vores komplette tegnesæt svaret. 

Med Grafwood blyanter, trækul, stubbe, knetgummi og meget mere får du alle de værktøjer, du skal bruge til at tegne professionelt. Med kridt og radérblyant kan du tilføre dine værker nye dimensioner med et væld af effekter.

Normalpris: 1179,-
Workshoppris: 944,-

Sættet indeholder:

 • Caran d'Ache Graphite Line sæt - Grafwood blyanter, trækul, viskelæder, blyantspidser, kridt og lille papirblok
 • Spectra stubbe - 3 stk (9mm)
 • Koh-I-Noor radérblyant
 • 2x Viking Norma professionel tegneblok (A3 og A4)
 • Viking Nero viskelæder
 • 2x Tombow Mono Zero præcisionsviskelæder (2,3mm og 2,5x5mm)
TEKST
TEKST
TEKST
TEKST
TEKST
TEKST
TEKST
TEKST

Mød kunstnerne

Læs deres historie, hvad der inspirerer dem og se deres arbejde

Når du besøger vores butik, vil vi gerne give dig noget udover det sædvanlige. Derfor arrangerer vi en række workshops, året rundt, hvor du kan stifte bekendtskab med et væld af kunstarter.

Vi stræber efter at tilbyde noget nyt og spændende hver gang, og vi samarbejder derfor med mange forskellige kunstnere. Herunder kan du læse nærmere om dem vi senest har haft besøg af.

Grethe Sekel Kielberg

"Legen er en slags 'afkodnings-matrice' til en af kreativitetens mange koder"

"Hvis 'vi' - det 'moderne' menneske - ikke livslangt udvikler vor sanse-erkendelse og vore sanse-kompetencer, så vil den rationelle tanke løbe af sporet."

Vil du læse mere om Grethe og hendes arbejde, kan du besøge hendes egen hjemmeside:
www.sekel-kielberg.dk

Grethe har i en årrække forsket i leg, refleksion og kreativitet med udgangspunkt i Johannes Ittens farvelære og med akvarel som medie.

Med udgangspunkt i sin forskning, holder Grethe selv workshops den 1. og 3. søndag hver måned fra.12.00-16.30, hvor du får introduktion til farver, form og rum. En workshop koster 350,- inkl. materialer og holdene er små, så du får med garanti en masse ny viden med hjem. 

Grethe fortæller her selv om sit arbejde.

Med udgangspunkt i leg med farver, former og begrebernes verden, underviser jeg i udvikling af opmærksomhed, koncentration og efter-tanke. Gennem den opsamlede effekt af måden jeg har arbejdet på i årenes løb, er jeg blevet kaldt kunstner.

I 1982, begyndte jeg at udstille mine eksperimenterende rumobjekter og akvareltegninger - altsammen inspireret af mine studier i psykologi, specielt indenfor erkendelsens udvikling. Denne interesse samler alle mine iagttagelser og forskellige udtryk i een fælles referenceramme.

Via min seneste synopse på psykologi kom jeg til den konklusion at hvis 'vi' - det 'moderne' menneske - ikke livslangt udvikler vor sanse-erkendelse og vore sanse-kompetencer, så vil den rationelle tanke løbe af sporet. Resultat: en misrøgtet natur og 'halve' mennesker.

Da jeg indså det, genoptog jeg mine interesser for farve, form og rum på helt nyt grundlag - med akvarel som 'grundforsknings-substans'.

I mit professionelle liv blev det 'omsorgen' for vore fysiske omgivelser, som blev det altafgørende incitament - inkluderende psykisk bevidstgørelse og udvikling. Og det blev nu eksperimenterne med mine 'rumobjekter', som videreførte de igangsatte overvejelser.

Med et tilbageblik på de 'metoder' som har udviklet min egen kreativitet, har jeg skabt en inspirations-leg til undervisningsbrug, til samtale og nærvær, og til bevidstgørelse af iboende kreativt potentiale. Metodemæssigt fungerer legen som afkodningsmatrice for en af kreativitetens mest anvendte koder. Nemlig den der handler om farve, form og rum som både bevidste og ubevidste elementer i et omfattende system af universelle symboler.

Line Andreasen

"blyanterne giver mig en anden mulighed for at udtrykke mig" 

"Det handler om aldrig at gå i stå."

Hvis du vil se mere af Lines arbejde, så tag et kig på hendes Instagram-profil:
@line_andreasenn

Fra jeg var helt lille, drømte jeg om at blive professionel kunstskøjtskøjteløber, så jeg brugte al min tid på at træne på eliteniveau. Derfor var det først, da en alvorlig ankelskade satte en stopper for sporten, at jeg fandt interesse for at tegne. 

Skaden gjorde, at jeg I lange perioder var ude af stand til at gå, og her gav blyanterne mig en anden mulighed for at udtrykke mig. 

Min inspiration kan komme fra mange ting - alt fra en stemning, til et sted som Ny Carlsberg Glyptotek.

Generelt er den naturlige og menneskelige skønhed noget, jeg finder meget fascinerende, på samme måde som hvor perfekt den kan blive helt ned til mindste detalje.

Min kreative gnist bliver tændt, når jeg oplever noget nyt, eller på anden måde bliver udfordret. For mig handler det om aldrig at gå i stå, men hele tiden at tage imod nye opgaver, eller at udfordre mig selv med for eksempel nye materialer. 

De ekstraordinære Grafwood kunstnerblyanter fra Caran d’Ache har, siden jeg tegnede mine første streger med dem, været mine uundværlige favoritter. Konsistensen, samt den høje kvalitet af grafit de indeholder, gør det muligt at tegne med en detaljerigdom, som jeg ikke har oplevet før. 

Tykkelsen på både blyant og mine betyder, at de både ligger mere behageligt i hånden, og at de har en højere holdbarhed. Om end det er en lille skitse eller de helt store kunstværker, man skal tegne, er det en ren fornøjelse med Grafwood.

Vær opmærksom på at butikken holder lukket lørdag d. 26. maj

Dansk design kultur siden 1914

Viking 1914 + Creas A/S

Kundeservice

Telefon: +45 70 25 55 55
E-mail: info@viking1914.com

Telefon åbningstider
Mandag - torsdag kl. 8.00 - 16.00
Fredag kl. 8.00 - 15.30

Butik

Store Kongensgade 27
DK-1264 København K

Åbningstider
Mandag - torsdag kl. 10.00 - 17.30
Fredag kl. 10.00 - 18.00
Lørdag kl. 10.00 - 14.00

OBS: Lukket lørdag d. 26. maj

Administration

Dorfgade 2
DK-9330 Dronninglund
E-mail: info@viking1914.com

Telefon åbningstider
Mandag-torsdag kl. 8.00 - 16.00
Fredag kl. 8.00 - 15.30

Vi tager forbehold for eventuelle fejl og prisændringer. Varemærker tilhører deres respektive ejere.
Det er ikke tilladt at kopiere indhold – hverken helt eller delvist – fra viking1914.com uden forudgående tilladelse.

Vær opmærksom på at vores webshop er under stadig op- og udbygning. Kontakt os gerne, hvis du finder fejl eller savner informationer.

Viking 1914 + Creas A/S   •   CVR: 17 47 25 85

Kontakt os